2015 m. kovo 7 d.

Vištiena itališkai











..arba chicken piccata. Tai minkščiausia sultinga vištiena su rūgščiu padažu. Vištiena tokia minkšta, kad nereikia net peilio :) Italai mėgsta smarkiai rūgštų variantą, todėl mano patarimas - šiek tiek pamažinti balto vyno kiekį padažui negu italai siūlo ir patiekti su švelniais ryžiais gritinėlėje. Derinys tiesiog nerealus!

Ingredientai:
500 g vištienos filė
Prieskoniai vištienai: pipirai, druska, Provanso žolelės
Puodelis miltų

Padažui:
1 mėlynas svogūnas, smulkiai supjaustytas
gabalėlis sviesto, apvoliotas miltuose
1 nepilnas puodelis (200-240 ml) baltojo vyno (naudoti skanų, nes vynas patiekale jaučiasi)
1 puodelis (250 ml) stipraus vištienos sultinio
1 arba 1/2 laimo sulčių (sulčių spausti tiek, kiek norisi rūgštumo)
Pora šaukštų kaparėlių (rekomenduoju naudoti mažiukus, labai skanių būna Vynotekoje)
Ryšelis šv.petražolių

Garnyrui:
Puodelis Basmati ryžių
Pusė puodelio grietinėlės
Sauja tarkuoto parmezano


Gaminimas:
1. Vištienos filė perpjauti į dvi dalis, iš abiejų pusių apibarstyti prieskoniais ir išmušti per plėvelę plokščiąja muštuko puse. Jei išmuštas gabaliukas gavosi didesnis negu delnas - galite dar perpjauti per pusę.
2. Mėsą apvolioti miltuose, nupurtyti miltų perteklių ir dėti į labai gerai įkaitusią keptuvę (kad mėsa čirškėtų) su aliejumi. Kepam 3-5 min kiekvieną pusę, kol apskrus. Jei visi gabalėliai netelpa į keptuvę  - geriau negrūsti ir kepti per du kartus.



3. Apskrudusią mėsą išimam ir atidedam į šalį ir į tą pačią keptuvę dedam svogūną. Apskrudus supilame vyną ir leidžiame porą min. alkoholiui išgaruoti. Tada supilti sultinį, įdėti sviesto, kaparėlių, įspausti laimo.










4. Į padažą atgal sudėti vištieną, uždengti keptuvę ir ant mažos ugnies kepti 15 min.
5. Per tą laiką pasiruošiame ryžius: puodelį ryžių virti dviejuose puodelį jose vandens. Kai ryžiai sugers visą vandenį, supilame grietinėlę, sūrį ir išjungus ugnį palaikome ant viryklės 5min.



Valgėm su salotomis: sultenės + pomidorai + aliejus + balzamikas





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...