Ingredientai:
Lazanijos lakštų (siūlau pirkti vientisus didesnius, prireiks ~3-6)
500g varškės (kuo sausesnės!)
Pora saujų špinatų
Kitų mėgstamų žalumynų: krapų, svogūnų laiškų
3 šaukštai pomidorų padažo
3 skiltelės česnako
1 čili pipiras, chimi churi prieskoniai, kmynai, druska
Sauja tarkuoto parmezano
Bešamelio padažui:
Gabalėlis sviesto
2 šaukštai miltų
250 ml pieno
Pusės laimo sulčių
Gaminimas:
1. Pasiruošiame varškės įdarą: keptuvėje ant sviesto pakepinti špinatus kol subliūkš, tuomet įmaišyti į varškę, įpjaustyti kitų žalumynų, čili pipirą, įspausti česnaką, sudėti prieskonius. Masė turėtų būti sausoka, nes kitaip kepant lazanijos įdaras gali išbėgti.
2. Bešamelio padažas: puodelyje ištirpdyti sviestą, sudėti miltus, nuolat maišant. Plona srovele pilti pieną ir vėl maišyti, maišyti.. Padažas turi būti tirštas. Įspausti laimo sulčių.
3. Sluoksniuojame: kepimo indo dugną ištepti pomidorų padažu, ant jo dėti sausą lazanijos lakštą. Ant lakšto paskleisti varškės įdaro, tuomet Bešamelio padažo ir vėl dėti lazanijos lakštą. Šiek tiek paspausti ir vėl sluoksniuoti: varškės įdaras, padažas, kol baigiasi ingredientai. Paskutinis sluoksnis turi būti padažo.
4. Lazaniją kepti 180c apie 40 min. Likus 5 minutėm lazaniją apibarstyti sūriu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą