Vichysoisse - prancūziška trinta porų sriuba.
Na pripažinkim, dauguma trintų daržovių sriubų turi panašų skonį, tačiau ši tikrai išsiskiria: žiauriai kvapni, charakteringo skonio, lengvai pagaminama kaip ir kitos trintos sriubos, tik reikės truputį kantrybės :)
Internetai siūlo višisuaz'ą atšaldyti ir patiekti su ledo kubeliais, bet man sriuba skaniausia šilta.
Ingredientai:
4-5 porai (tik baltoji dalis! Na gerai, jei norisi galima truputį žalsvos irgi)
2 balti svogūnai
2 didelės bulvės
100 g sviesto
2 puodeliai sultinio (~500 g)
250 g grietinėlės riebios
Česnakų laiškų
Gaminimas:
1. Viską susipjaustom: porą - žiedais, svogūnus ir bulves - smulkiai.
2. Užkaisti puodą, išlydyti sviestą ir sudėti porus. Dabar labai svarbi dalis: porus reikia nuolat maišyti 5 min. Jie turi sušilti, bet ne apkepti.
3. Sudėti svogūnus, bulves ir dar pamaišyti 2 min.
4. Supilti verdantį sultinį į porų masę (turi apsemti) ir virti ant mažos ugnies 30 min. Nuotraukoje: prieš ir po :)
5. Viską pertrinti blenderiu. Sriubos tirštumo šiame etape nereguliuoti, nes dar pilsime grietinėlę.
6. Va dabar pilame grietinėlę, jei labai reikia - įpilame dar sultinio, nors siūlau ragaut tirštą. Paverdame porą min.
2. Užkaisti puodą, išlydyti sviestą ir sudėti porus. Dabar labai svarbi dalis: porus reikia nuolat maišyti 5 min. Jie turi sušilti, bet ne apkepti.
3. Sudėti svogūnus, bulves ir dar pamaišyti 2 min.
4. Supilti verdantį sultinį į porų masę (turi apsemti) ir virti ant mažos ugnies 30 min. Nuotraukoje: prieš ir po :)
5. Viską pertrinti blenderiu. Sriubos tirštumo šiame etape nereguliuoti, nes dar pilsime grietinėlę.
6. Va dabar pilame grietinėlę, jei labai reikia - įpilame dar sultinio, nors siūlau ragaut tirštą. Paverdame porą min.
Super!
AtsakytiPanaikinti