2015 m. vasario 1 d.
Snobų vakarienė
Brangus, prabangus ir dieviškai skanus jautienos befstrogenas. Tikra snobų vakarienė :)
Pateikiu du skirtingus garnyrų variantus prie befstrogeno - išsirinkite mėgstamiausią/snobiškiausią!
Ingredientai:
500 g jautienos išpjovos (būtinai)
3-4 mėlynieji svogūnai
2 šaukštai miltų
Šaukštelis maltos rūkytos paprikos
4 šaukštai l.riebios grietinės (40% geriausia)
2 šaukštai pomidorų pastos
150-200 ml sultinio
Garnyras 1:
2 batatai (saldžioios bulvės)
Šlakelis aliejaus
Kmynų, druskos, pipirų, aštrios paprikos miltelių
Garnyras 2:
Puodelis Basmati ryžių (~200 g)
Nedidelė brokolio galva
Šaukštas laimo sulčių
Gabalėlis sviesto
Saujelė tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimas:
1. Svarbiausia dalis - mėsos pjaustymas. Iš pradžių - atsipjaunam ploną platų gabalą išilgai raumenų, po to pjaustomi pailgais gabalėliais skersai raumenų.
2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
3. Mėsą apvolioti miltuose ir paprikos milteliuose
4. Labai gerai įkaitinti keptuvę su aliejumi, visą keptuvės dugną padengti svogūnais, ant jų tolygiai sudėti mėsos gabaliukus, neperkrauti dviem sluoksniais. Mėsa neturi liestis su keptuvės dugnu! Kepti 2-3 min., tuomet jau galima masę pamaišyti ir pakepti dar tiek pat.
5. Tuo tarpu, imame didesnį puodelį: ištirpdome sultinio kubelį karštame vandenyje, dedame 4 š. grietinės, 2 š. pomidorų pastos ir truputį druskos.
6. Sultinio, grietinės ir pastos masę supilti į keptuvę, ugnį sumažinti iki minimalios ir troškinti apie 15 min.
Per tą laiką pasidarome norima garnyrą :)
Garnyras nr.1:
Bulves supjaustyti pailgomis juostelėmis, kloti į skardą, apibarstyti prieskoniais, užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti. Kepti 210 C orkaitėje apie 20 min.
Garnyras nr.2:
Pasūdytame vandenyje virti Basmati ryžius. Likus 2 min. iki ryžių išvirimo sudėti smulkiais žiedynėliais išskaidytus brokolius, įpilti laimo sulčių. Išjungus ugnį įdėti sviesto ir dar porą minučių palaikyti uždengtą puodą ant viryklės. Patiekiant užbarstyti sūrio.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Sultingas pyragas su feta ir špinatais
Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...
-
Pats geriausias plovas - tai plovas, gamintas ketaus puode ant laužo. Kas nesutinka - meskit į mane akmenį :) ...
-
Šis čili troškinys gamintas 18 žmonių armijai po baidarių žygio. Pasisekimas garantuotas:) Patarimas (jeigu ke...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą