2015 m. sausio 27 d.
Dauphinoise bulvės su svogūnais
Prancūziškas bulvių apkepo variantas. Tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas.
Ingredientai:
~ 10 bulvių
400 ml grietinėlės (galima maišyti per pus su pienu, nebus riebu, tiesa, bulvės bus sausesnės)
2 mėlynieji svogūnai
Pora saujų tarkuoto sūrio (tinka Džiugas)
Vytinto kumpio (nebūtina)
Pipirai, druska, česnakų granulės, galima kmynų
Gaminimas:
1. Bulves supjaustyti kaip įmanoma plonesniais griežinėliais (galima bulvių skustuku), svogūnus - pusžiedžiais.
2. Puode (geriausia storadugniame) užvirti grietinėlę su prieskoniais, sudėti bulves, svogūnus ir pavirti 2-4 min. nuolat maišant
3. Puodo turinį atsargiai sukrėsti į kepimo indą, šaukštu iślyginti paviršių.
4. Kepti 180 c orkaitėje apie 40-50 min. Likus 10 min iki kepimo pabaigos viršų pabarstyti sūriu.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Sultingas pyragas su feta ir špinatais
Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...
-
Pats geriausias plovas - tai plovas, gamintas ketaus puode ant laužo. Kas nesutinka - meskit į mane akmenį :) ...
-
Šis čili troškinys gamintas 18 žmonių armijai po baidarių žygio. Pasisekimas garantuotas:) Patarimas (jeigu ke...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą