Ingredientai (2 asm.):
Fermentinio sūrio 4-5 gabalėliai (kepsnių dydžio)
2-3 kiaušiniai
Stiklinė džiūvėsėlių
Krapų ryšelis (nebūtina)
Prieskoniai (naudojau Chimi Churi), pipirai
Salotoms:
Vyšninių pomidoriukų (daug)
Špinatų sauja
2 česnako skiltelės
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Šlakelis balzamiko acto
Pora lapelių šv. baziliko
Druskos
Gaminimas:
1. Ruošiame sūrio kepsnius: į gilesnį dubenį įmušti kiaušinius, juos išplakti kartu su smulkintas krapais. Kitoje lėkštėje sumaišyti džiūvėsius su prieskoniais ir pipirais.

2. Sūrio gabalėlį mirkyti kiaušinio plakinyje, po to džiūvėsiuose. Viską pakartoti dar kartą. Džiuvėsių masę gerai paspausti aplink sūrį - taip sūris "užsidarys" ir neišbėgs.
3. Įkaitinti keptuvę (naudojau grill) su aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių sūrį aukštoje temperatūroje kol apskrus (~5min vienai pusei).
4. Ruošiame salotas: į dubenį dėti pusiau perpjautus pomidoriukus, špinatų lapus, baziliką. Berti druskos (negailėti, pomidorai mėgsta druską), įspausti česnaką, pilti aliejaus ir balzamiko.

Patiekiau su majonezo- pomidorų padažo-česnako padažiuku :)

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą