2015 m. sausio 25 d.

Sūrio kepsneliai su pomidorų salotomis

Lengva vegetariška vakarienė :) lengvai ir greitai pagaminama.

Ingredientai (2 asm.):
Fermentinio sūrio 4-5 gabalėliai (kepsnių dydžio)
2-3 kiaušiniai
Stiklinė džiūvėsėlių
Krapų ryšelis (nebūtina)
Prieskoniai (naudojau Chimi Churi), pipirai

Salotoms:
Vyšninių pomidoriukų (daug)
Špinatų sauja
2 česnako skiltelės
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Šlakelis balzamiko acto
Pora lapelių šv. baziliko
Druskos

Gaminimas:
1. Ruošiame sūrio kepsnius: į gilesnį dubenį įmušti kiaušinius, juos išplakti kartu su smulkintas krapais. Kitoje lėkštėje sumaišyti džiūvėsius su prieskoniais ir pipirais.



2.  Sūrio gabalėlį mirkyti kiaušinio plakinyje, po to džiūvėsiuose. Viską pakartoti dar kartą. Džiuvėsių masę gerai paspausti aplink sūrį - taip sūris "užsidarys" ir neišbėgs.
3. Įkaitinti keptuvę (naudojau grill) su aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių sūrį aukštoje temperatūroje kol apskrus (~5min vienai pusei).
4. Ruošiame salotas: į dubenį dėti pusiau perpjautus pomidoriukus, špinatų lapus, baziliką. Berti druskos (negailėti, pomidorai mėgsta druską), įspausti česnaką, pilti aliejaus ir balzamiko.

















Patiekiau su majonezo- pomidorų padažo-česnako padažiuku :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...