2015 m. sausio 13 d.
Soti ryžių pomidorinė
Labai skani, soti, rūkyta pomidorinė sriuba. Siūlau išsivirti didesnį kiekį - šiek tiek pastovėjusi, antros dienos sriuba nerealiai gera :)
Ingredientai:
Didelė skardinė smulkintų pomidorų savo sultyse
Mažesnė skardinė pupelių
Pusė stiklinės ryžių (Basmati)
1 svogūnas arba poras
1 morka
400 g jautienos/kiaulienos faršo
1 pakiukas pomidorų pastos
1 aštrus čili pipiras
Rūkytos paprikos, prieskonių, druskos
Gaminimas:
1. Smulkiai supjaustyti svogūną ir morką ir pakepinti keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės. Tuomet sudėti faršą, gausiai apibarstyti rūkyta paprika, prieskoniais ir ant aukštos ugnies apskrudinti mėsą.
2. Tuo tarpu, užkaisti vandenį virdulyje (1-2 l) supilti į užkaistą puodą, įdėti pomidorus iš skardinės ir pastą. Įberti druskos ir šiek tiek cukraus. Virti, kol pomidorai išsileis.
3. Atskirame nedideliame puode išvirti ryžius: pusei stiklinės ryżių - stiklinė su trupučiu vandens.
4. Į sriubos puodą sudėti apkepusį faršą ir pupeles.
Pilti sriubos į lėkštes, įdėti šaukštą ryžių (atskirai nuo sriubos verdai ryžiai neprisigeria per daug nereikalingo skysčio ir būna biresni) ir šiek tiek petražolių:)
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Sultingas pyragas su feta ir špinatais
Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...
-
Pats geriausias plovas - tai plovas, gamintas ketaus puode ant laužo. Kas nesutinka - meskit į mane akmenį :) ...
-
Šis čili troškinys gamintas 18 žmonių armijai po baidarių žygio. Pasisekimas garantuotas:) Patarimas (jeigu ke...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą