Neriebus, labai skanus, aštrus plovo variantas. O ir darbo nedaug. Rekomenduoju :)
Ingredientai:
1,5 stiklinės ryžių (plovui labiausiai tinka plikyti)
1 didelis svogūnas
1-2 morkos
5 česnako skiltelės
3 stiklinės verdančio vandens
500 g kalakutienos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos
Gero pomidorų padažo (naudojau Karališką)
Sultinio kubelis, pipirai, prieskoniai
Geras žiupsnis aštrių Chipotle čili pipirų miltelių
Mėsos marinatui (galima ir praleisti):
2 šaukštai Dižono garstyčių
Pusė laimo sulčių
Šlakelis alyvuogių aliejaus
Citrininio čiobrelio
Eiga:
1. Pirmiausia užmarinuojam kalakutieną: išspausti laimo sultis, įdėti garstyčias, aliejų, čiobrelį. Marinavau 2 paras. Mėsa gavosi itin minkšta!
2. Išsimarinavusią mėsą nusausinti (tam, kad keptuvėje apskrustų, bet nesitroškintų), supjaustyti mažais gabalėliais ir kepti keptuvėje (kuo mažiau maišant) ant aukščiausios temperatūros, kol apskrus.
3. Sumažinti ugnį ir į keptuvę sudėti smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką, įdėti druskos.
4. Į kepimo indą suberti ryžius, įdėti pomidorų padažo, sultinio kubelį, chipotle pipirų, įspausti česnaką ir viską užpilti 3 stiklinėm verdančio vandens. Sudėti kalakutienos, svogūnų ir morkų masę.
5. Kepti 180 c orkaitėje 30-40 min, kol inde nebeliks vandens ir apskrus viršus.
Labai tinka su marinuotais agurkėliais ir šiek tiek grietinės :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Sultingas pyragas su feta ir špinatais
Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...
-
Pats geriausias plovas - tai plovas, gamintas ketaus puode ant laužo. Kas nesutinka - meskit į mane akmenį :) ...
-
Šis čili troškinys gamintas 18 žmonių armijai po baidarių žygio. Pasisekimas garantuotas:) Patarimas (jeigu ke...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą