2015 m. sausio 1 d.

Salotos su kalakutiena

Vienos mėgstamiausių salotų! Sočios, bet neapsunkinančios ir labai skanios.. O padažas tiesiog nuostabus!

Ingredientai (4 porcijos):
Aisbergo salotų gūžė
Vyšniniai pomidorai (kiek norisi:)
Pusė ilgavaisio agurko
Alyvuogės
1-2 mėlynieji svogūnai
500 g kalakutienos filė (tinka ir vištiena)
Kietojo sūrio: smulkiai tarkuoto arba drožlių
Marinatui: prieskonių ir pusės laimo sulčių

Beveik Cezario padažui:
3-4 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3-4 šaukštai laimo sulčių
2 šaukšteliai Dižono garstyčių
Sauja-dvi tarkuoto Džiugo sūrio
Indelis graikiško jogurto
Šiek tiek druskos, pipirų

Eiga:
1. Užmarinuoti mėsą su mėgstamais prieskoniais (naudojau Chimi Churi ir saldžiosios paprikos miltelius) ir laimo sultimis. Geriausia per naktį. Išsimarinavusią mėsą dėti į skardą ir kepti180c orkaitėje, apie 30 min., arba kol iškeps.
2. Aisbergo salotas suplėšyti ir kloti į lėkštės dugną, ant viršaus sudėti ketvirčiais pjaustytą agurką.
3. Gaminam padažą: į blenderį sudėti aliejų, laimo sultis, garstyčias, sūrį, jogurtą, prieskonius, įspausti česnką ir viską sutrinti. Būtina ragauti ir jei ko trūksta - papildomai įdėti. Padažą reikėtų daryti stipraus skonio, t.y. Truputį per rūgštus, per sūrus ir per aitrus :) viską sumaišius su salotomis to ryškumo nesijaus.




4. 3/4 pagaminto padažo aplieti aisbergu ir agurku padengtą lėkštę.



5. Į lėkštę sudėti likusius ingridientus: pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pomidoriukus, alyvuoges.
6. Ant viršaus dėti iškepusios kalakutienos gabaliukus, apibarstyti sūriu ir aplieti likusiu padažu.



2 komentarai:

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...