2014 m. gruodžio 28 d.

Trinta kalafiorų sriuba

Nesu didelė kalafiorų mėgėja, bet ši kreminė sriuba tikrai labai patiko :)

Ingredientai:
4 bulvės
1 didelė morka
1 svogūnas
1/3 kalafioro galvos
Indelis lydyto sūrelio (naudojau "Mildutę")
Dž. aštrių pipirų
Saujos krapų
Druskos, pipirų ir kt. mėgstamų prieskonių

Pabarstukams:
3 batono riekės
1 česnako skiltelė
Aliejaus
Kokio nors mėsos gabaliuko (dėjau rūkytos kiaulienos)

Gaminimas:
1. Nuskusti ir supjaustyti bulves, morkas, svogūnus.
2. Įkaitinti puodą, įpilti šiek tiek aliejaus, pakepinti morkas su svogūnais, įberti aštrių pipirų ir galiausiai sudėti bulves.
3. Užpilti karštu sultiniu, sudėti žiedynėliais išskaidytus kalafiorus ir virti, kol daržovės suminkštės.
4. Kol verda daržovės, pasiruošti pabarstukus: kubeliais supjaustyti batoną, mėsytę, viską sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi ir įspausti česnako. Rankomis viską permaišyti ir kepti 200c orkaitėje, kol apskrus batonas.



5. Išvirus daržovėms puode, sudėti lydytą sūrelį ir viską sutrinti blenderiu.


6. Į lėkštę pilti sriubos, įdėti pjaustytų krapų ir skrudintos duonos. Skanaus!


1 komentaras:

  1. Labai skanu, dar galima būtų pagamnti tokį variantą kalafiorų sriubos. Taip pat skanu ir gardu. Ačiū už Jūsų receptą.

    AtsakytiPanaikinti

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...