2014 m. gruodžio 28 d.

Trinta moliūgų sriuba

Soti, saldi ir šildanti..

Ingridientai:
1 nedidelis moliūgas
2 mėlyni svogūnai
4-5 bulvės
Sauja moliūgų sėklų (gali būti ir maišyta su saulėgrąžomis)
2 skiltelės česnako
Prieskoniai: būtinai rūkytos paprikos, čiobrelio, pipirų
Šlakelis grietinėlės
Čili pipiras

Gaminimas:
1. Išimti iš moliūgo sėklas, nulupti odą ir moliūgą supjaustyti gabaliukais. Svogūną nulupti ir ketvirčiuoti.
2. Moliūgą ir svogūną dėti į skardą, apšlakstyti aliejumi, prieskoniais, užberti rūkytos paprikos. Viską sumaišyti ir kepti 30-40 min. 180c orkaitėje, kol suminkštės moliūgas.

3. Tuo tarpu, nuskusti bulves ir išvirti sultinyje.

4. Iškepusį orkaitės turinį sudėti į bulves, įspausti česnaką, įdėti čili piprą, viską sutrinti blenderiu ir užvirti.


5. Sausoje keptuvėje pakepinti sėklas, kol pradės “sproginėti”:)
6. Į sriubą įpilti grietinėlės.

Patiekti su sėklomis ir užtarkuoti sūrio. Beje, prie tokios švelnios sriubos labai tinka feta ar brinza.


































Šilto valgymo :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...