Labai skani, traški mielinė tešla. Įdarui labai tinka aštrumas!
Iš šio kiekio gaunasi ~20-25 bandelės
Iš šio kiekio gaunasi ~20-25 bandelės
Ingridientai:
1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus (manau galima ir šiek tiek mažiau, nes aliejus jautėsi)
1 šaukštas cukraus (dėjau nubrauktą)
1 šaukštelis druskos
1 pakelio sausų mielių 7g
3 stiklinės miltų
1 kiaušinis (aptepimui)
Įdarui:
300 g kiaulienos jautienos faršo
1 svogūnas
1 morka
Čili pipiras, prieskoniai
0,5 stiklinės aliejaus (manau galima ir šiek tiek mažiau, nes aliejus jautėsi)
1 šaukštas cukraus (dėjau nubrauktą)
1 šaukštelis druskos
1 pakelio sausų mielių 7g
3 stiklinės miltų
1 kiaušinis (aptepimui)
Įdarui:
300 g kiaulienos jautienos faršo
1 svogūnas
1 morka
Čili pipiras, prieskoniai
Gaminimas:
1. Sumaišyti sausus tešlos ingredientus: persijotus miltus ir mieles.
2. Į kitą indą sumaišyti likusius ingredientus: kefyrą, aliejų, cukrų ir druską. Pašildyti masę, kad jaustųsi šiluma.
2. Į kitą indą sumaišyti likusius ingredientus: kefyrą, aliejų, cukrų ir druską. Pašildyti masę, kad jaustųsi šiluma.
4. Padaryti tešlos rutulį, uždengti ir pastatyti 1 val. šiltai prie radiatoriaus.
5. Per tą laiką pasiruošti įdarą: pakepinti svogūną, morką ir faršą kol apskrus, įdėti čili piprą, prieskonių (dėjau chimi chimuri), druskos. Prieskonių negailėti - kuo bus ryškesnis faršo skonis, tuo geriau.
6. Kai tešla iškyla: iškočioti tešlą, padaryti apskritimus (su mažesnio skersmens stikline) ir dėti po šaukštelį mėsos įdaro. Gerai užlipdyti tešlos kraštus (nors kepant kai kurios bandelės “atsidarė”, bet skonis nuo to nė kiek nenukentėjo).
7. Dėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti 180c apie 20 min., arba kol apskrus.
6. Kai tešla iškyla: iškočioti tešlą, padaryti apskritimus (su mažesnio skersmens stikline) ir dėti po šaukštelį mėsos įdaro. Gerai užlipdyti tešlos kraštus (nors kepant kai kurios bandelės “atsidarė”, bet skonis nuo to nė kiek nenukentėjo).
7. Dėti į aliejumi pateptą skardą ir kepti 180c apie 20 min., arba kol apskrus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą