2014 m. gruodžio 28 d.

Sūrio spurgos

Labai traškios ir skanios spurgytės. Vienintelis minusas - iš palyginti nemažo kalno sūrio gaunasi labai mažai spurgyčių. O jų vis norisi dar ir dar.. :)

Iš šio kiekio gavosi 8 spurgytės.

Ingredientai:
200 g sūrio (naudojau Svalios + Džiugo)
2 kiaušinių baltymai
~3 š. miltų
2 česnako skiltelės
Sauja džiūvėsėlių
Marinuoto Jelapeno
Prieskoniai: paprikos milteliai, pipirai

Gaminimas:
1. Sutarkuoti sūrį smulkia tarka, į jį įspausti česnaką, įdėti miltus, paprikos miltelius, pipirus.
2. Išplakti vieną kiaušinio baltymą iki putų, supilti į sūrį ir išmaišyti.



3. Formuoti nedidelius rutuliukus, į vidų įdėti po jelapeno gabaliuką.4. Apvolioti kitame baltyme, po to džiūvėsėliuose, galima 2 k.5. Kepti karštame aliejuje porą minučių, arba kol sūris pradės lydytis.  Valgyti karštus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...