2016 m. liepos 10 d.

Kesadilijos su kumpiu ir sūriu

Quesadilla - meksikoniškas patiekalas. Tai kepta tortilija su daug sūrio ir įvairiausiu įdaru. Kuo daugiau įdaro pridėsit, tuo rimtesnis ir sotesnio  patiekalas gausis, bet man patinka plonos kesadiljos - tada jos gerai susiklijuoja ir įdaras nekrenta.
Mano siūlomas variantas žiauriai paprastas, turbūt vienas lengviausiai ir greičiausiai  pagaminamų šiltų užkandžių apskritai. 

Ingredientai:
8 tortilijos lakštai (1 pakelis)
5-6 šaukštai pomidorų salsos ar padažo (naudojau Santa Maria garlic salsa)
2 pakuočių (apie 150g) riekelėmis pjaustyto kumpio
250-300 g tarkuoto čederio (ar kito fermentinio sūrio)
2 jelapeno pipirų - marinuotų ar žalių
Sauja marinuotų svogūnėlių (jei naudojat salsą - nebūtina)


Gaminimas:

1. Ant tortilijos lakšto tepam pomidorų salsos/padažo, ant jo klojam kumpį, pjaustytus jelapeno griežinėlius, smulkintus marinuotus svogūnėlius ir galiausiai gausiai apibarstom sūriu. Ant viršaus dedame antrą tortilijos lakštą ir labai gerai visą šitą blyną suspaudžiame, supresuojame.
2. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, pilam aliejaus ir kepam kesadiliją apie porą minučių iš vienos pusės, po to ant kitos kol lakštai apskrus. Toli nuo keptuvės nesitraukite ir vis stebėkit kaip skrunda apačia, nes tortilija gali greitai sudegti. Kepimo metu galite kesadiliją paspausti su sunkiu dangčiu, kad lakštai geriau susiklijuotų.

3. Kesadilijas supjaustom į 8 dalis ir išdėliojame į lėkštę. Pasistenkite plačiai išdėlioti, kad kesadilijos neliptų viena ant kitos, nes tuomet apatinės kesadilijos neteks traškumo ir suminkštės.
Viskas! Skanaus! Būtinai valgykite karštus. ;)

Patarimai:
- Galima naudoti ir kitokią techniką: visą įdarą sudėti tik ant pusės lakšto, jį perlenkti pusiau ir tada apkepti iš abiejų pusių.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...