2020 m. vasario 16 d.
Vištienos salotos su avokadais ir obuoliais
Vištiena + avokadas + obuolys yra tiesiog puikus derinys. Tam, kad jis dar geriau suskambėtų, reikia žinoti kelis dalykus:
#Obuoliai
Naudoti rūgščius, sultingus ir kietus. Idealiai tam tinka Jonagold ir Granny Smith rūšys.
#Salotos
Kokios salotos be salotų, ar ne?:) Daugelis gamina šitą patiekalą be jų, bet man kažkokio papildymo trūko. Atradau, kad Pekino kopūstas iš visų žalumynų geriausiai papildo šį derinį. Ir žodis „geriausiai” čia dar silpnai pasakyta.
Išeiga: 2 porcijos
Ingredientai:
250g keptos arba virtos vištienos*
1 prinokęs avokadas
1 didesnis rūgštus obuolys
200g Pekino kopūsto
70-100g kietesnio sūrio
Padažui:
4 š. majonezo (ar jogurto, jei dietos rėžimas)
0,5 citrinos sulčių
1 a.š. garstyčių (geriausia grūdėtų)
Druskos
Gaminimas:
1. Vištieną, avokadą, obuolį ir sūrį supjaustyti kubeliais, kopūstą susmulkinti ir viską sukrauti krūvon.
2. Sudėti majonezą, citrinos sultis, garstyčias, druską ir išmaišyti. Tiesą sakant, padažo visiškai neverta maišyti kokiam atskiram inde.
*Jei neturite atliekamos apdorotos vištienos, paprasčiausias ir mažiausiai pastangų reikalaujantis jos paruošimas - krūtinėlę paprieskoniuoti, suvynioti į kepimo popierių, pašauti į 180 C orkaitę ir pamiršti 20-25 min.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Sultingas pyragas su feta ir špinatais
Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...
-
Pats geriausias plovas - tai plovas, gamintas ketaus puode ant laužo. Kas nesutinka - meskit į mane akmenį :) ...
-
Šis čili troškinys gamintas 18 žmonių armijai po baidarių žygio. Pasisekimas garantuotas:) Patarimas (jeigu ke...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą