Pastebėjau, kad daugelis lietuvių mėgsta varškės sūrį, ypač naminį.
Siūlau kai ką įdomesnio: šitas švelnus padarėlis gali labai lengvai ir greitai į spalvingą patiekalą, kurį drąsiai rekomenduoju valgyti vietoje vakarienės. Patikėkit, nustebsite.
Išeiga: 4 porcijos | 1 porcija - apie 850 kcal
Ingredientai:
~1kg varškės sūris (geriausia naminis)
2 kietesni pomidorai
1 raudona paprika
2 svogūnai
0,5 skardinės žalių ar juodų alyvuogių
1 š. balzamiko
Druskos, pipirų
Sūrio marinatui:
1-2 a.š. provanso prieskonių (ar kt mėgstamų)
1 a.š. kmynų
Čili miltelių (nebūtinai)
3 skiltelės česnako
~1 š. alyvuogių aliejaus
1 š. skystesnio medaus
Gaminimas:
1. Gaminam sūrio marinatą: sumaišyti visus prieskonius, medų, įspausti česnako ir užpilti alyvuogių aliejumi. Aliejaus nepadauginkit - sūris ir taip riebus. Aliejaus reikia pilti tik tiek, kad susidarytų košelės konsistencija.
2. Sūrį įpjauti skersai ir išilgai keletą kartų, kad susidarytų gan gilūs rombai.Sūrį gerai ištrinti prieskonių košele ir įtrinti kuo giliau į tarpelius. Jei yra laiko - pamarinuokite kelias val., jei ne - tai pasaulis nesugrius ;)
3. Į indą, kuriame kepsite, supjaustome daržoves: pomidorus - storesnėmis riekelėmis; svogūnus - plonais pusžiedžiais; papriką juostelėmis, alyvuoges galima per pusę. Daržoves sumaišome su šlakeliu balzamiko.
4. Ant daržovių patalo dedame sūrį ir kepame 190C orkaitėje apie 30 min., naudoti apatinio-viršutinio kaitinimo su vėjeliu arba grilio funkciją, kitaip sūris neapskrus! Jeigu sūris per daug dega - apdengti folija.
Skanaus! Labai tinka valgyti su sweet chilli padažu. :)
Patarimai:
- Pomidorus pjaustykite stambesnėmis riekėmis, kad nebūtų labai ištežę;
- Kepimo laiką reguliuokite priklausomai nuo to, kokias daržves mėgstate. Jei mėgstate minkštesnes - kepkite dar +10 min.;
- Vietoje alyvuogių galite naudoti kaparėlius.
Ačiū, buvo labai skanu.
AtsakytiPanaikinti