2015 m. liepos 7 d.

Čili troškinys ant laužo























Šis čili troškinys gamintas 18 žmonių armijai po baidarių žygio. Pasisekimas garantuotas:)

Patarimas (jeigu kepsite puode virš laužo): karšta laužo ugnis ir didelė maisto gausa puode virš jo reikalauja ypatingo maišymo įrankio. Tam labai tiks paploninta pliauska!
P.S. Viskas kainavo 20 €. 

Ingredientai:
Didelis puodas, geriausia špižiaus
8 skardinės (po 400g) smulkintų konservuotų pomidorų
3 skardinės (po 400g) konservuotų pupelių
2 kg jautienos kiaulienos faršo
3 paprikos (idealu - skirtingų spalvų)
2-3 mėlyni svogūnai
8 nedidelės bulvės (nebūtina, bet sočiau)
1 česnako galva
4 sultinio kubeliai
1 pakelis Chimi Churi prieskonių
Šaukštas juodųjų pipirų, šiek tiek druskos
Čili pipirų: dėti mažiausiai 4 vnt.! Mes, aštriai valgantys dėjome 4 vnt. džiovinto Habanero ir ne tokius aštrius 4-7 Bird's eye chili pipiriukus.

Gaminimas:
1. Pasiruošti daržoves: paprikas, svogūną, česnaką supjaustyti kubeliais, bulves nuskusti ir taip pat - kubeliais.
2. Statome puodą ant laužo. Į įkaitusį puodą pilam šiek tiek aliejaus ir suberiam svogūną, po kelių minučių - faršą, juoduosius pipirus, Chimi Churi prieskonius ir pradžiai kelis čili pipirus. Čili pipirus visuomet rekomenduoju dėti gaminimo pradžioje, nes visas aštrumas subręsta vėliau. Apkepti mėsą ir jei yra galimybė - šiek tiek paskrudinti (apie 5-10 min.).
3. Mėsai apkepus, sudėti česnaką, papriką, bulves, sultinio kubelius ir užpilti vandeniu tiek, kad dalinai semtų puodo turinį. Vėliau bus galima vandens papildyti (jei liks vietos puode:)). 
4. Užvirus vandeniui, sudėti pomidorų skardine, gerai išmaišyti ir virti tol, kol bulvės bus minkštos.
5. Sudėti pupeles, patikrinti ar nieko netrūksta. Jei reikia, įdėti daugiau čili ar įpilti vandens. Išmaišyti ir tiekti!



1 komentaras:

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...