2015 m. rugpjūčio 23 d.

Makaronai grietinėlės padaže

Tai mano firminis patiekalas. Turbūt nujaučiate, kaip tai bus stipru? :)

Manau daugelis esate valgę tokį patiekalą, tačiau maniškis išeina toks puikus dėl dviejų paslapčių, kurias jums atskleisiu: 1) laimas; 2) laimas. Jis patiekalą padaro tikrai ryškų! Na, ir dar mano nuomone, svarbu makaronų nenusausinti.
Kadangi šio patiekalo esu prašoma dažniau nei dažnai, susigalvoju visokių patiekalo paturbinimų. Kai standartinis variantas nusibos - pasitelkite papildomus ingredientus.

Ingredientai baziniam patiekalui:
400 g gerų makaronų (labai tinka penne, fusilli ir tagliatelle..)
500 g vištienos filė
1 saldžioji paprika
380 g riebios grietinėlės (didelis indelis)
1-1,5 laimo
1 česnako skiltelė
Druskos (nemažai), pipirų, dž.baziliko
Tarkuoto parmezano


Papildomi ingredientai:
Mėlyno pelėsinio sūrio gabalas. Panaudojimas: įtrupinti į karštą padažą
Gera sauja šv. špinatų/bazilikų/petražolių. Panaudojimas: pasirinktus žalumynus sublenderiuoti su grietinėle
Sauja alyvuogių arba kaparėlių. Panaudojimas: pasmulkinti ir sudėti į padažą
Lydyto sūrelio indelis. Panaudojimas: vietoje grietinėlės

Gaminimas:
1. Vištieną supjaustyti gabalėliais ir apkepinti keptuvėje ant didelės ugnies. Mėsai apkepus, įdėti pjaustytą papriką, įspausti česnaką, sudėti druską, prieskonius ir pakepti dar porą min.


2. Į keptuvę supilti visą grietinėlę, įspausti 1 laimo sultis ir sumažinus ugnį pavirti keletą minučių, arba iki kol išvirs makaronai.

3. Užvirti vandenį puode ir išvirti makaronus al dente (minutė iki išvirimo).

4. Nukošti makaronus, būtinai pasiliekant puodelį makaronų viralo!

5. Nukoštų makaronų puodą statyti ant išjungtos viryklės, supilti padažą, pusę puodelio makaronų
viralo ir viską gerai išmaišyti. Jeigu trūksta skonio - įspausti daugiau laimo, įbert druskos.


Pamatysite, kaip bemaišant, po kelių minučių skysčiai įsigers. Kitą pusę puodelio viralo galite supilti vėliau, jeigu atrodo per skysta.
Aš dažnai pasilieku viralo ir makaronų atskirai kitai dienai.

Patiekti su tarkuotu parmezanu. Skanaus!


3 komentarai:

  1. O kad patiekalas gautųsi dar skanesnis ir sveikesnis, rekomenduoju naudoti rankinę makaronų mašinėlę ir makaronus pasigaminti patiems :) www.pastamaker.lt

    AtsakytiPanaikinti

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...