
Labai universalus padažas, tinkantis prie:
- Žuvies patiekalų
- Užpilas ant makaronų (galima papildomai pasikepti mėsos jei norisi sočiau)
- Sūrio kepsnių
- Vištienos kepsnių
Ingredientai:
Pora saujų plautų špinatų
Gabalėlis sviesto
2 česnako skiltelės
0,5-1 laimo sultys
250 g grietinėlės (naudojau 13%)
2 š. mažų kaparėlių (jei nemėgstate, galima dėti smulkinti jelapeno)
Pipirų ir druskos
Gaminimas:
1. Į įkaitintą keptuvę įdėti sviestą, po to špinatus. Pakepti porą min., kol špinatai subliūkš.
2. Į blenderį sudėti špinatus ir česnaką, sutrinti.
3. Į keptuvę grąžinti špinatų masę, įpilti grietinėlės, įspausti pusės laimo sultis, įberti negailint druskos ir pipirų, kaparėlių ir užvirti.
4. Dabar reikia reguliuoti rūgštumą ir tirštumą: jei reikia, įspausti daugiau laimo (rekomenduoju tai padaryti, nes padažas turi būti šiek tiek per rūgštus ir per sūrus). Aš sunaudojau 0,75 laimo sulčių. Taip pat jeigu norisi tirštesnio padažo, įdėti šaukštelį miltų. Jeigu padažas bus valgomas su makaronais - miltų nereikia, nes makaronų skystis yra tirštiklis :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą