2017 m. rugsėjo 15 d.

Labai pagerinta pikantiška mišrainė



Manau absoliučiai visi iki skausmo žino kas yra pikantiška mišrainė. Kai kas gal žino ir Beatos patobulintą versiją su agurkėliais. Bet turbūt tik nedaugelis žino mano mamos versiją. ;)
Man, kaip augusiai ant turbinto varianto, paprastoji pikantiška mišrainė atrodo kažkokia netobula, labai trūksta gaivumo, be to, retas kuris pikantišką mišrainę valgo tiesiog pietums ar vakarienei, o mano siūlomas variantas kaip tik tam tiks!

Išeiga: 4 porcijos | 1 porcija - apie 411 kcal
Ingredientai:
4 kiaušiniai
100 g (4,5 šaukšto) nevirtų ryžių
5 didesni agurkai
150-200 g fermentinio sūrio
100 g kumpio
2 česnako skiltelės
Daug krapų
Neriebaus majonezo pagal skonį
Konservuotų žirnelių (nebūtina)


Gaminimas:
1. Atskiruose puoduose uždedam virti kiaušinius ir ryžius: kiaušinius į šaltą, o ryžius į verdantį vandenį. Abiems reikės virti apie 10 min.
2. Per tą laiką burokine tarka susitarkuojam visus agurkus, apibarstom druska, išmaišom ir palaukiam 1-2 min., kol agurkai paleis skystį. Rankomis labai gerai nusunkti skystį (aš tiesiog virš kriauklės rankomis pagniaužiu tarkius) - jo nereikės. Jeigu šį veiksmą praleisite - mišrainė bus labai vandeninga..
3. Į nusunktus agurkus sutarkuojame sūrį, supjaustome kumpį, krapus, įspaudžiame česnako.
4. Išvirus kiaušiniams, juos nulupti, supjaustyti kvadratėliais ir šiek tiek atvėsus sudėti į bendrą bliūdą.
5. Išvirus ryžiams, juos perplauti šaltu vandeniu ir sudėti ten pat.
6. Sumaišyti su majonezu.



Skanaus!

Patarimai:
- Agurkų nepagailėkite - jų traškumas ir gaivumas yra mišrainės akcentas
- Šaldytuve pastovėjusi mišrainė būna skanesnė, bet kuo ilgiau stovės - tuo labiau "vandenės" :)


1 komentaras:

  1. Atrodo pikantiškai, skaniai, galima sveikai maitintis ir sportuoti kartu su sporto klubas Tauras nariais!

    AtsakytiPanaikinti

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...