Manau absoliučiai visi iki skausmo žino kas yra pikantiška mišrainė. Kai kas gal žino ir Beatos patobulintą versiją su agurkėliais. Bet turbūt tik nedaugelis žino mano mamos versiją. ;)
Man, kaip augusiai ant turbinto varianto, paprastoji pikantiška mišrainė atrodo kažkokia netobula, labai trūksta gaivumo, be to, retas kuris pikantišką mišrainę valgo tiesiog pietums ar vakarienei, o mano siūlomas variantas kaip tik tam tiks!
Išeiga: 4 porcijos | 1 porcija - apie 411 kcal
Ingredientai:
4 kiaušiniai
100 g (4,5 šaukšto) nevirtų ryžių
5 didesni agurkai
150-200 g fermentinio sūrio
100 g kumpio
2 česnako skiltelės
Daug krapų
Neriebaus majonezo pagal skonį
Konservuotų žirnelių (nebūtina)
Gaminimas:
1. Atskiruose puoduose uždedam virti kiaušinius ir ryžius: kiaušinius į šaltą, o ryžius į verdantį vandenį. Abiems reikės virti apie 10 min.
2. Per tą laiką burokine tarka susitarkuojam visus agurkus, apibarstom druska, išmaišom ir palaukiam 1-2 min., kol agurkai paleis skystį. Rankomis labai gerai nusunkti skystį (aš tiesiog virš kriauklės rankomis pagniaužiu tarkius) - jo nereikės. Jeigu šį veiksmą praleisite - mišrainė bus labai vandeninga..
3. Į nusunktus agurkus sutarkuojame sūrį, supjaustome kumpį, krapus, įspaudžiame česnako.
4. Išvirus kiaušiniams, juos nulupti, supjaustyti kvadratėliais ir šiek tiek atvėsus sudėti į bendrą bliūdą.
5. Išvirus ryžiams, juos perplauti šaltu vandeniu ir sudėti ten pat.
6. Sumaišyti su majonezu.
Skanaus!
Patarimai:
- Agurkų nepagailėkite - jų traškumas ir gaivumas yra mišrainės akcentas
- Šaldytuve pastovėjusi mišrainė būna skanesnė, bet kuo ilgiau stovės - tuo labiau "vandenės" :)
Atrodo pikantiškai, skaniai, galima sveikai maitintis ir sportuoti kartu su sporto klubas Tauras nariais!
AtsakytiPanaikinti