2015 m. birželio 1 d.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena
Patiekalas atrodo labai šventiškai ir išvaizdžiai, tačiau yra ganėtinai pigus ir paprastai pagaminamas.
Ingredientai:
450 g vištienos filė
1 svogūnas
Šaldytų daržovių mišinys: morkos + žirneliai
200 g grietinėlės arba pieno
1-2 š. miltų
Druska, pipirai, vištienos prieskoniai, čili dribsniai
Bemielės sluoksniuotos tešlos pakelis (pirkti kur 2 dideli lapai)
Papuošimui: kmynų
Gaminimas:
1. Keptuvėje pakepinti svogūną kol suminkštės, tada sudėti smulkiai pjaustytą vištieną ir prieskonius. Vištienai apkepus, sudėti morkas su žirneliais, kepti, kol daržovės suminkštės.
2. Įdėti šaukštą miltų, išmaišyti ir supilti grietinėlę/pieną. Pavirti porą min. ant mažos ugnies, kol sutirštės. Jei per skysta - dėti miltų, jei per tiršta - vandens. Masė turėtų būti grietinės tirštumo, gal net skystesnė, nes kepant orkaitėje dar sutirštės.
3. Į sviestu išteptą kepimo indą kloti pakočiotą tešlos lapą, ant jo sudėti vištienos įdarą ir ant viršaus
kloti kitą, mažiau pakočiotą tešlos lapą. Gerai užspausti apatinės ir viršutinės tešlos lakštus, aš tą darau šakutės pagalba.
4. Tešlos viršuje peiliu padaryti įpjovą, kad išeitų garas. Pabarstyti kmynais ir kepti 180 c apie 25-30 min.
Beje, jeigu pyrago liks antrą dieną, jis dar labiau išsausės, tad patariu pasidaryti antrai dienai paprastą baltąjį padažą: svieste pakepinti šaukštą miltų, užpilti pienu, įdėti druskos, pipirų ir išmaišyti kol neliks gumuliukų.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Sultingas pyragas su feta ir špinatais
Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...
-
Pats geriausias plovas - tai plovas, gamintas ketaus puode ant laužo. Kas nesutinka - meskit į mane akmenį :) ...
-
Šis čili troškinys gamintas 18 žmonių armijai po baidarių žygio. Pasisekimas garantuotas:) Patarimas (jeigu ke...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą