2015 m. birželio 7 d.

Bengališkas daržovių troškinys

Indiškas vegetariškas troškinys, atkartotas paragavus Radharanėje. Visiems mėsėdžiams, kuriem kirba mintis išbandyti ką nors vegtariško, bet vis nusveria tokie argumentai kaip "nors ne, be mėsos negaliu; tikrai nepavalgysiu; o tai kaip čia dabar valgyt tik garnyrą; vyras nesupras" ir t.t., ATSAKAU - PAMĖGINKIT ŠITĄ. Ir tikrai skaniai lengvai pavalgysit, ir dar vyras pabučiuos. :)
4 asm.:
Ingredientai:
1,5 puodelio Basmati ryžių
Jauna cukinija
Daržovės: morka, brokolis, žiedinis kopūstas (naudojau 400 g šaldytų mišinį)
Panyro sūris (siūlau gaminti patiems), arba feta
200 ml grietinėlės
Kario, druskos
0,5-1 laimo sulčių
Petražolių (papuošimui)



Gaminimas:
1. Daržoves (morka, brokolis, žiedinis kopūstas) apie 5 min. apkepti Wok keptuvėje, vėliau sudėti cukinijos skrituliukus (jaunai cukinijai odos nulupkite) ir sausus ryžius. Vis pamaišant pakepti ant didelės ugnies 2-3 min.
2. Užpilti 2,5 puodelio verdančio vandens, įberti šiek tiek druskos ir kario, sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti apie 8 min. Būtinai atsispirkite pagundai pamaišyti :) Jeigu vandenį per greitai sugėrė ir ėmė svilti - pilti daugiau vandens.
3. Supilti grietinėlę ir pusės laimo sultis ir ant minimalios ugnies dar patroškinti porą min.





















Jeigu valgote su panyru, tuomet panyrą supjaustyti apystambiais gabalėliais ir trumpai apkepti keptuvėje. Jei valgote su feta - supjaustyti kvadratais ir pakepti orkaitėje su skrudinimo/viršutinio vėjelio funkcija kol feta paruduos. Arba galite tiesiog nekeptą patrupinti ar papjaustyti ją į lėkštę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...