2015 m. gegužės 27 d.

Mėtinė žirnelių sriuba


Tokia žavingai gaivi, tokia lengva.. Lengvai valgoma, lengvai pagaminama :)  Prašau, neignoruokite šiame receptu mėtos... ji su žirneliais dera taip puikiai, taip puikiai, kad paragavę šio derinio norėsit šokti lietuje... ;))

Ingredientai:
800 g žaliųjų žirnelių (2 pakeliai šaldytų)
3 bulvės
1 svogūnas
1 česnakas
150-200 g grietinėlės
Geros saujos mėtų
Pusė laimo

Pabarstukams (jei norit):
3 riekės batono
100-200 g rūkytos šoninės
Šlakelis aliejaus


Gaminimas:
1. Gaminam pabarstukus: kubeliais pjaustytą batoną ir śoninę sudėti į kepimo indą, pašlakstyti aliejumi ir kepti 200 c orkaitėje apie 10 min, kartais permaišyti.
2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustyti, sudėti į puodą ir pakepinti svieste.
3. Į puodą su svogūnais sudėti smulkiai supjaustytas bulves, užpilti 3 puodukais (~ 700 ml) verdančio vandens, įdėti sultinio ir virti apie 5 min., arba kol bulvės bus apyminkštės.
4. Sudėti šaldytus žirnelius ir virti dar apie 5 min, kol daržovės bus minkštos. Sudėti smulkintą mėtą.



5. Viską sutrinti blenderiu. Teks rimtai padirbėti, kad nesijaustų žirnelių luobelių.



6. Į sutrintą sriubą įspaudžiame laimo ir supilam grietinėlę. Pašildom, bet neužverdam. Jeigu reikia - įpilam dar vandens. Man asmeniškai pritrūko druskos, tad papildžiau ja.

Patiekti sriubą su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pabarstukais!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...