2016 m. birželio 19 d.

Smagūs vištienos ir daržovių vėrinukai

Labai fainas patiekalas. Toks labai mielas ir spalvingas :) suverti mėsą ir daržoves tikrai netrunka, o tai irgi labai džiugina.
Prie vėrinukų siūlau pasigaminti agurkų ir fetos salotas.

Ingredientai (2-3 porcijos):
5-7 mediniai iešmeliai
500 g vištienos filė
1 saldi paprika
2-3 maži mėlyni svogūnai

Mėsos marinatui:
1 laimo
2 š. alyvuogių aliejaus
1 š. balzamiko acto
Druskos, pipirų
Mėgstamų prieskonių (aš naudojau maltos paprikos, kalendrų, garstyčių miltelių mišinį)

Agurkų salotoms:
1 ilgavaisio agurko
100 g fetos sūrio
Sauja krapų
Pora šaukštų jogurto ar grietinės


Gaminimas:

1. Supjaustom vištieną postambiais gabalais ir užmarinuojame: įspaudžiam laimo sultis, supilam aliejų, balzamiko actą ir sudedame prieskonius. Marinuoti bent valandėlę.
2. Konstruojam iešmelius: veriame paprikos gabaliuką, vištienos gabaliuką, svogūno ketvirtį ir t.t.
Šiek tiek paspauskite.





3. Guldome iešmelius į folija išklotą skardą ir pašauname į įkaitintą 200c orkaitę, į aukščiausią orkaitės lentyną. Kepti apie 20-25 min. Po 10 minučių apverskite iešmelius, kad tolygiai apskrustų.


4. Gaminam agurkų salotas: smulkiai supjaustome agurką, krapus, rankomis patrupiname fetą ir viską sumaišome su jogurtu ar grietine. Rekomenduoju gaminti skystas salotas, nes tada jos kaip ir atstoja padažą vištienai. Jeigu norisi ryškesnio skonio, galima papildomai įspausti citrinos sulčių. Beje, druskos čia nereikia, nes feta sūri.

Jeigu norisi, dar galima išsivirti ryžių. Aš norėjau ir išsiviriau.

Skanaus!



3 komentarai:

  1. Skaniausią grill vištieną, manau, valgiau http://www.panorama.lt/parduotuves/grill-london - ten yra tokie vėrinukai su spanguolėmis.. labai geri :) O pati vasarą taip pat labai mėgtu tokius iešmelius daryti (tik ne orkaitai, o grilinei) ir visada pridedu daug daržovių - kai viskas kepa kartu, tai ir daržovės skonį kitokį turi. Labai gera vasaros pramoga, sakyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmm kaip skaniai atrodo vėrinukai. Kokybiškai atleikame įvairias būsto remonto paslaugas, patikimas ir profesionalus palepes irengimas, sienu šiltinimas, grindų laminavimas, profesionalus gipso kartono montavimas bei fasado šiltinimas polistirolu ir t.t. Remontuojame butus, namus, komercinės paskirties patalpas bei kt.

    AtsakytiPanaikinti

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...