Esu visiškai abejinga saldumynams, išskyrus itin retus atvejus. Šis torčiukas - būtent ta išimtis ;) Jis labai lengvai pagaminamas, nesaldus, nereikia kepti. Receptas gan plačiai pasklidęs po internetus, bet mano versija turi mažiau saldumo ir daugiau rūgštelės. :)
Ingredientai:
500 g meduolių (geriausia kakavinių)
4 prinokusių bananų
500 g riebios grietinės
2 š. cukraus pudros
0,5 laimo sulčių
Pora saujų migdolų plokštelių (nebūtina, bet tikrai skanu)
Gaminimas:
1. Susmulkiname meduolius burokinės tarkos ar smulkintuvo pagalba. Turi gautis nedideli trupiniai.
2. Šaltą grietinę sumaišyti su cukraus pudra ir laimo sultimis; bananą supjaustyti riekelėmis.
3. Pasiimame indą (geriausia - užsegama forma) ir pradedame sluoksniuoti:
- 1/3 meduolių masės
- Šiek tiek mažiau nei 1/2 grietinės masės - gražiai padengti ir išlyginti ant meduolių
- Tolygiai išdėlioti 1/2 bananų
- Vos vos, plonu sluoksniu tepti grietinės masės
- Užbarstyti migdolų plokštelių
- 1/3 meduolių masės
- 1/2 grietinės masės
- Likę 1/2 bananai
- Paskutinis sluoksnis - likę meduoliai
- Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis
4. Tortą gerai paspausti, kad persigertų grietine - tam labai tinka bulvių grūstukas ir laikyti šaldytuve bent pora valandų, arba geriausia - per naktį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą