2016 m. gegužės 15 d.

Meduolių ir bananų tortas

Esu visiškai abejinga saldumynams, išskyrus itin retus atvejus. Šis torčiukas - būtent ta išimtis ;) Jis labai lengvai pagaminamas, nesaldus, nereikia kepti. Receptas gan plačiai pasklidęs po internetus, bet mano versija turi mažiau saldumo ir daugiau rūgštelės. :)

Ingredientai:
500 g meduolių (geriausia kakavinių)
4 prinokusių bananų
500 g riebios grietinės
2 š. cukraus pudros
0,5 laimo sulčių
Pora saujų migdolų plokštelių (nebūtina, bet tikrai skanu)


Gaminimas:
1. Susmulkiname meduolius burokinės tarkos ar smulkintuvo pagalba. Turi gautis nedideli trupiniai.
2. Šaltą grietinę sumaišyti su cukraus pudra ir laimo sultimis; bananą supjaustyti riekelėmis.
3. Pasiimame indą (geriausia - užsegama forma) ir pradedame sluoksniuoti:

  • 1/3 meduolių masės
  • Šiek tiek mažiau nei 1/2 grietinės masės - gražiai padengti ir išlyginti ant meduolių
  • Tolygiai išdėlioti 1/2 bananų
  • Vos vos, plonu sluoksniu tepti grietinės masės
  • Užbarstyti migdolų plokštelių
  • 1/3 meduolių masės
  • 1/2 grietinės masės
  • Likę 1/2 bananai
  • Paskutinis sluoksnis - likę meduoliai
  • Viršų apibarstyti migdolų plokštelėmis
4. Tortą gerai paspausti, kad persigertų grietine - tam labai tinka bulvių grūstukas ir laikyti šaldytuve bent pora valandų, arba geriausia - per naktį.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...