Išduosiu vieną keistą paslaptį: brokolius labai mėgstu, o vat kalafiorų/žiedinių kopūstų - ne. Gal viskas dėl spalvos ? :) Bet šiame recepte viskas nerealu - net ir žiedinis kopūstas. Žinokit, nemeluoju - tirpsta burnoje.. Aš, grynakraujė mėsėdė, šį patiekalą valgiau vieną, be mėsos! Bet labai tinka ir kaip garnyras.
Ingredientai:
1 brokolio galva
1 kalafioro/žiedinio kopūsto galva
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
1,5-2 š. miltų
1,5 puodelio sultinio
100 g lydyto sūrio (cream cheese)
2 saujos tarkuoto sūrio (naudojau per pus čederį ir Džiugą)
100 g sviesto (80 g užpilui ir 20 g džiūvėsiams)
1/3 puodelio džiūvėsėlių
1/2 laimo
Maltos saldžios paprikos, druskos
Gaminimas:
1. Brokolius ir žiedinius kopūstus išskaidyti smulkesniais žiedynėliais ir pavirti gerai pasūdytame vandenyje (dėjau 1,5 š. rupios druskos) 3-4 min.
2. Ruošiam užpilą:
Susumulkinti svogūną ir česnaką, apkepinti svieste.
Svogūnams suminkštėjus, užbarstyti miltus ir maišant trumpai pakepti, tuomet supilti sultinį, vėl maišant kepti tol, kol masė pradės tirštėti.
Tuomet sudėti lydytą sūrį ir įspausti laimo sulčių. Visą šį reikalą dar pakepti, kol sūris išsilydys.
Turėtų gautis maždaug grietinės tirštumo užpilas.
3. Sluoksniuojame apkepą į kepimo indą:
dėti pusę brokolių-kalafiorų; ant jų pilti pusę užpilo ir apibarstyti puse sūrio (čia dėjau čederį) ir užberti saldžios paprikos. Kartojam: vėl pusė daržovių, užpilas, sūris (dabar Džiugas), paprika ir paskutinis sluoksnis - džiūvėsėliai sumaišyti su tirpintu sviestu.
4. Kepti 190 C orkaitėje apie 25-35 min. (džiūvėsėliai turi būti apskrudę)
Patarimai:
- tarp sluoksnių dar galima įdėti plonai pjaustyto kumpio - pagyvins skonį!
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą