Tailandietiškas Wok receptas su makaronais - kai norisi "kažko kitokio" :) Čia praverčia Santa Maria Thai makaronai (jie skanūs ir nereikia virti) ir special prieskoniai, bet vadovautis Santa Marios etiketėse nurodytais receptais nepatariu - trūks ryškumo.
Ingredientai:
2 š. sezamų aliejaus
400 g vištienos filė (geriausia pirkti pjaustytą plonomis juostelėmis)
1 morkos
1 svogūno
400 g šviežių arba šaldytų daržovių mišinio: cukinija, raudona paprika ir šparaginės pupelės
Pakelis Thai Wok noodles (blogiausiu atvejų - vermišelių)
Pakelis Chicken Thai Wok sausų prieskonių
3 česnako skiltelės
4 š. sojos padažo
0,5 laimo
Gaminimas:
1. Daržovės turi būti supjaustytos plonimis juostelėmis. Jei naudojate šaldytų daržovių mišinį, supjaustyti teliks morką ir svogūną. Taip pat padirbėti ir su vištiena.


2. Gerai įkaitinti Wok keptuvę, pilti sezamų aliejaus ir ant aukštos temperatūros apkepti vištieną.
3. Vištienai apkepus, sudėti svogūnus, morką, dar po kelių minučių - daržovių mišinį ir suberti prieskonių mišinį.


4. Suberti makaronus ir po truputį, pamaišant, supilti du puodelius (~400 ml) verdančio vandens. Makaronams suminkštėti tereikės 3-4 minučių.
5. Įspausti česnaką, laimo sultis, supilti sojų padažą ir išmaišius kuo greičiau tiekti, kol makaronai neišsausėjo!

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą