2016 m. rugsėjo 4 d.

Greitos Cezario salotos


























Ar jums yra buvę, kad valgant geras restoranines Cezario salotas sukirbėjo mintis "ir kaip jiems taip skaniai padažą išeina padaryti.." ?
Tai receptas - kaip tik tiems, kurie labai mėgsta Cezario tipo salotas, bet tingi ar neturi laiko gaminti padažo, beigi terliotis su krutonais.
Nebūsiu madinga ir nepabijosiu pasiūlyti naudoti gerą pirktinį Kühne padažą, kuris tikrai arti susižavėjimo. Negalvojau, kad pirktinis padažas gali būti tokio tikro skonio, jei suprantat. :) Man patinka, kad jaučiasi sūrio gabaliukai.

Ingredientai (2 asm.):
Gūžė romaninių salotų (kadangi dažnai nebūna pirkti, drąsiai keičiu į "Lollo Biondo" salotas + sultenes)
Saujos kedrinių pinijų
Gabalėlio parmezano tipo sūrio
Cezario salotų padažo
Česnakinio batono
Mėsai paruošti:
500 g (du gabalėliai) vištienos/kalakutienos filė
0,5 laimo
Šlakelis aliejaus ir balzamiko acto
Druskos, pipirų, provanso prieskonių


Gaminimas:
1. Užmarinuojame vištieną ar kalakutieną su druska, pipirais, prieskoniais, aliejumi, laimo sultimis. Jeigu turite laiko, galite marinuoti 30 min. Jei neturite, galim kepti.
2. Į gerai įkaitintą keptuvę dedam mėsą ir apskrudiname kiekvieną pusę po 3-4 min. Išjungiam ugnį ir  šliūkštelim balzamiko acto. Gali pradėti šnypšti ir taškytis šiek tiek. Balzamikas lengvai karamelizuosis ir priduos papildomo skonio. Apdengiame keptuvę folija ir dedame kepti į180C orkaitę apie 15-20 min.
3. Per tą laiką pasiruošiame salotas: pasiruošiame dvi lėkštes, į jas dedame nuplautas ir paplėšytas salotas, beriame riešutų ir su bulvių skustuku patarkuojame sūrio. Sūrio nepagailiu. Šiame žingsnyje galima užpilti šiek tiek padažo ir išmaišyti su salotom, o galima užpilti tik pabaigoj.

















4. Jeigu norite, galite česnakinį batoną supjaustyti riekelėmis ir įdėti 5 min. į orkaitę kad sušiltų ir apskrustų.
5. Išimam iš orkaitės mėsą, supjaustom riekelėmis, guldome ant salotų ir apliejam padažu. Valgom su česnakiniu batonu. Juo, beje, dieviškai skanu išdažyti lėkštėje likusį padažą. ;)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Sultingas pyragas su feta ir špinatais

Nesaldžių pyragų mėgėjams. Panašių receptų internetuose apstu, bet aš turiu argumentų kodėl reikia rinktis manąjį ;) Aš žinau Šio Pyrago ...