- lęšiai neverda ilgai, kaip dauguma galvoja. Na, bent jau raudonieji lęšiai - jie neturi luobelės, todėl išverda dar greičiau nei pvz. grikiai;
- ne, nuo lęšių pilvo nepučia. Rimtai :)
- lęšiai yra labai sveika. Juose yra folio rūgšties, vitaminų B1, B6, kalcio, fosforo, geležies, magnio, cinko ir t.t.
- tai labai sotus, suteikiantis daug energijos, bet tuo pačiu visai nekaloringas maistas. 1 puodelis virtų lęšių - apie 230 kalorijų.
- lęšiai labai tinka sportuojantiems! Tai - baltymų šaltinis.
Jeigu dar neįtikinau, kad verta, tai norėčiau paminėti, kad šis patiekalas yra tiesiog žiauriai skanus. ;)
Ingredientai:
300 g raudonųjų lęšių
200 g chorizo dešros (jeigu tokios neradote, tiks ir rūkytos dešrelės)
2 mėlynų svogūnų
1 raudona paprika
4-5 česnako skiltelės
Šlakelis balzamiko acto
800 g smulkintų konservuotų pomidorų (2 skardinės)
Pluoštelis krapų
Grietinė, feta (nebūtinai)
Druska, cukrus, pipirai, saldžios paprikos milteliai, kajeno pipirai
Gaminimas:
1. Perplauti lęšius ir supilti į puodą su verdančiu vandeniu (1 stiklinei lęšių - 1,5 stiklinės vandens). Virti ant vidutinės ugnies apie 7 min.
2. Per tą laiką susmulkinti daržoves: svogūną, papriką, dešrą, česnaką. Į įkaitintą keptuvę sudėti svogūnus, po kelių minučių - dešrą. Dešrai apkepus, sumažinti ugnį, sudėti česnakus, pamaišyti, dosniai šliūkštelėti balzamiko acto ir vėl pamaišyti. Po poros minučių dalis acto nugaruos ir dešra pasidengs tokiu maloniu saldžiai-rūgščiu padažiuku. Galiausiai sudėti paprikas ir pakepinti dar kelias min.
3. Į beveik išvirusius lęšius sudėti konservuotus pomidorus, chorizo ir daržovių mišinį. Įberti druskos, žiupsnelį cukraus ir nepagailėti saldžios paprikos bei kajeno. Dar pavirti apie 5-7 min., kol lęšiai suminkštės.
4. Baigiant troškintis, į puodą sudėti smulkintus krapus.
Skanu patiekti su grietine arba apibarstyti trupinta feta!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą